Ziekmelden doe je zo

Ben je ziek? Meld je dit per telefoon persoonlijk ziek vóór 10:00 uur in de ochtend bij jouw werkgever. Wanneer de melding later dan 10:00 uur doorgegeven wordt, geldt de eerstvolgende dag als eerste ziektedag. Alleen wanneer je absoluut niet in staat bent zelf contact op te nemen met de werkgever, kan de ziektemelding door anderen worden gedaan.

Wanneer je onder werktijd ziek naar huis vertrekt, dien je dit persoonlijk bij vertrek aan de leidinggevende bij de opdrachtgever gemeld te worden en eveneens per telefoon aan het uitzendbureau die jouw van het werk heeft voorzien. Dit kan niet per sms, WhatsApp of via andere social media.

Bij jouw ziekmelding dien je onderstaande punten door te geven:

  • Reden van ziekteverzuim (je hoeft geen medische gegevens of informatie door te geven)
  • De vermoedelijke duur van de arbeidsongeschiktheid
  • Wat de werkgever volgens jou kan doen om te helpen
  • Jouw (verpleeg-)adres en telefoonnummer
  • Bij ziekteverzuim vanuit een ander adres dan jouw thuisadres dienen ook jouw verblijfsplaats, telefoonnummer en eventueel behandelend arts te worden opgegeven.
  • Of jouw arbeidsongeschiktheid te wijten is aan anderen (derden). Bijvoorbeeld in geval van een ongeluk. Voor zover van toepassing ben je verplicht alle hiervoor noodzakelijke informatie te verstrekken, zodat de werkgever zijn schade (mogelijk) kan verhalen bij derde.

Het complete verzuimreglement, met informatie over de regels rondom bereikbaarheid, beschikbaarheid, informatieverstrekking, ziekte tijdens vakantie en meer, kun je downloaden via onderstaande knop.

Hoe ga jij om met ziekteverzuim?

Voor een uitzendbureau komt er veel kijken bij wanneer een van de flexmedewerkers ziek is. We hebben het niet alleen over vervanging regelen, maar zeker ook over administratie die je hiermee gemoeid is, regels waaraan je dient te houden en contacten die je moet leggen met diverse instanties. Heb je vragen hierover over ben je benieuwd naar hoe wij dat doen? Stel je vraag aan ons, we helpen je graag verder.

Veel gestelde vragen

Bij ziekte heb je 1 onbetaalde wachtdag. Vanaf de 2de dag heb je recht op loondoorbetaling vanuit BackOfficer, zolang jouw uitzendovereenkomst actief is. in het eerste jaar heb je recht op 90% van jouw feitelijke loon, in het 2de jaar is dit 80%.

De Arbodienst zal contact met jou opnemen om de Wet Verbetering Poortwachter in werking te stellen. Vanuit de Arbodienst zal je een ziektewetuitkering ontvangen. De hoogte hiervan wordt bepaald door het UWV.

Ja. Bij ziekte heb je rechten en plichten. Een van deze rechten is dat je recht hebt op loon bij ziekte, indien je voldoet aan de plichten die gesteld zijn in het verzuimreglement.

Wanneer je ziek bent op jouw vakantieadres, meld je dit zo snel mogelijk bij BackOfficer. Ook zullen wij je vragen om een verklaring van de ziekte naar BackOfficer te versturen. Dit kun je opvragen bij je huisarts of arts op je vakantieadres.

Vragen?

Heb je interesse in een vrijblijvend gesprek? Wellicht heb je specifieke vragen over risico’s waarmee jij nu te maken heeft en wij wellicht in kunnen helpen? Neem gerust contact met ons op. Louis is onze new business manager en helpt je graag. Bel 085-076 1410 of stuur een mailtje naar info@backofficer.nl.